Kuře s Parmezánem
Suroviny
- 1200 g Kuře
- 100 g Máslo čerstvé
- 100 g Sýr Parmezán
- 500 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Rajčata
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Majoránka
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1128 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 78 g
- Sodík 1199 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 272 mg
- Draslík 756.5 mg
- Vláknina 1990.2 mg
- Vitamín A 1990.2 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné, omyté a osušené kuře osolíme, vložíme do pekáče vymazaného máslem a pod pokličkou upečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení kuře občas podlijeme vývarem. 
- 
                                2V kastrole na oleji osmahneme nasekaný česnek. Přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata, chvíli podusíme a vmícháme rajčatový protlak. Potom přidáme nastrouhaný sýr, oregano, majoránku a podle chuti cukr. Přilijeme trochu vývaru a za stálého míchání povaříme 10 minut. 
- 
                                3Do hotové omáčky vložíme upečené, naporcované kuře. 
- 
                                4Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        