Jáhlová kaše se sýrem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 713 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 37 g
- Sodík 145 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 264.3 mg
- Draslík 238 mg
- Vláknina 13013 mg
- Vitamín A 13013 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 783.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jáhly na sítu několikrát spaříme vroucí vodou, potom je propláchneme studenou vodou a necháme okapat. 
- 
                                2Do kastrolu vlijeme mléko, 500ml vody, přivedeme k varu, osolíme a opepříme. Přidáme jáhly a za stálého míchání zvolna uvaříme kaši. 
- 
                                3Do hotové kaše vmícháme nastrouhaný sýr. Zapékací mísu vymažeme kouskem másla a vysypeme strouhankou. Rozprostřeme do ní kaši a v mírně vyhřáté troubě zapékáme 15 minut. 
- 
                                4Nakonec sýrovou kaši zalijeme smetanou rozkvedlanou se žloutky a ještě 15 minut zapékáme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        