Pivní salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Salám Gothajský
  • 350 g Sýr Krkonošský pivní
  • 10 ks Ředkvička
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 203.5 mg
  • Vláknina 3121.3 mg
  • Vitamín A 3121.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pivní sýr nakrájíme na kostičky, dáme ho do mísy a přilijeme 0,5 dl piva. Měkký salám nakrájíme na tenké proužky a přidáme k sýru. Očistíme a omyjeme ředkvičky, jarní cibulku se zelenou natí a pažitku. Ředkvičky a cibulku nakrájíme na tenká kolečka, pažitku pokrájíme nadrobno. Zeleninu přimícháme k sýru. Salát dochutíme solí, pepřem a olivovým olejem. Podáváme ho vychlazený.

Komentáře k receptu