Telecí kotlety na víně s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 600 g Telecí kotlety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 l Víno bílé
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 598 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 152.5 mg
  • Draslík 587.7 mg
  • Vláknina 1296.4 mg
  • Vitamín A 1296.4 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kotlet odstraníme kosti, na okrajích je nařízneme, naklepeme a osolíme.

  • 2

    V kastrole rozehřejeme větší část másla a kotlety na něm opečeme na obou stranách. Poté kotlety vyjmeme, do tuku přidáme drobně rozkrájenou cibuli, podusíme a kotlety na ni vložíme. Po částech přilijeme víno, zhruba do poloviny výšky pokrmu. Kotlety posypeme nastrouhaným parmezánem smíchaným se strouhanou houskou, pokapeme zbylým máslem. Poté kotlety přikryjeme a dusíme do měkka a do zhoustnutí omáčky.

Komentáře k receptu