Brambory po řecku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 21 g
- Sodík 445 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 41 mg
- Draslík 1069.6 mg
- Vláknina 14572.2 mg
- Vitamín A 14572.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 89.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné papriky nakrájíme na nudličky, omytý pórek podélně rozkrojíme a rozkrájíme na proužky. 
- 
                                2V pánvi rozehřejeme polovinu másla, vložíme oloupané, na plátky pokrájené brambory a za častého obracení je pečeme asi 20 minut do zlatova. Osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve. 
- 
                                3V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, opékáme na něm papriky, pórek a nasekaný česnek asi 10 minut. Osolíme, opepříme, zlehka vmícháme brambory, sýr nakrájený na kostičky a lístky tymiánu. Vše krátce prohřejeme, ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        