Sýrové kjuftěty s omáčkou
Suroviny
- 150 g Hovězí maso mleté
- 150 g Vepřové maso mleté
- 150 g Sýr balkánský
- 150 g Skopové výsekové
- 150 g Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Cibule
- 1 ks Okurky nakládané
- 1 ks Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 0.75 polévková lžíce Sůl
- 0.27 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 29 g
- Sodík 2052 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 106.1 mg
- Draslík 405.8 mg
- Vláknina 4866.9 mg
- Vitamín A 4866.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hovězí i vepřové maso dobře promícháme s drobně nakrájenou cibulí, umletým jehněčím masem, solí, pepřem, kmínem, přidáme sýr nakrájený na kostičky. 
- 
                                2Znovu dobře promícháme a vytvarujeme menší karbanátky, které usmažíme na pánvi v oleji. 
- 
                                3Dobře propečené karbanátky (kjuftěty) mají zlatohnědou barvu (sýr je uvnitř rozehřátý). Smažíme je z každé strany přibližně 5 - 7 minut. 
- 
                                4Připravíme si studenou rajčatovou omáčku: Do misky dáme rajčatový protlak, který smícháme s olejem, přidáme drobně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, cukr a nadrobno nakrájenou kyselou okurku, dochutíme solí, pepřem a vše důkladně promícháme. 
- 
                                5Omáčku podáváme v misce zvlášť a kjuftěty si v ní namáčíme. 
- 
                                6
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        