Makedonská pogača se sýrem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 32 g
- Sodík 427 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 397.4 mg
- Draslík 318.3 mg
- Vláknina 908 mg
- Vitamín A 908 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V míse si rozkvedláme vajíčka, přidáme k nim jogurt, olej, nastrouhaný sýr, prášek do pečiva, mouku a vypracujeme hladké těsto. Zapékací menší mísu vymažeme olejem a těsto opatrně vyklopíme. 
- 
                                2Povrch potřeme vodou a dáme péct do dobře vyhřáté trouby, pečeme při 175 °C přibližně 30 minut do zlatohněda. 
- 
                                3Makedonskou pogaču podáváme horkou, například místo chleba. Je velmi chutná. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        