Vařený chřest se sýrem pecorino a slaninou pancetta
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 37 g
- Sodík 543 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 14250 mg
- Draslík 174.6 mg
- Vláknina 3561.5 mg
- Vitamín A 3561.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Chřest očistíme, odkrojíme silné konce, slaninu pancetta nakrájíme na tenké plátky (cca 8 ks), sýr pecorino nastrouháme nahrubo. 
- 
                                2Chřest vložíme do vařící osolené vody a vaříme 4 minuty, až je měkký, ale zároveň i křupavý. Uvařený chřest vyjmeme, propláchneme studenou vodou, po vychladnutí ho zlehka osušíme. 
- 
                                3Do misky vlijeme citronovou šťávu a za stálého šlehání postupně přidáváme olej a majonézu, až dresink zhoustne. Osolíme, okořeníme pepřem, promícháme a naléváme na porce chřestu, obloženého plátky slaniny. Porce posypeme nastrouhaným sýrem a servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        