Taštičky s třemi druhy sýra
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
 - 250 g Listové těsto
 - 100 g Sýr Lučina - termizovaný
 - 50 g Sýr Niva (Rokfór)
 - 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Šalotka
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř citronový
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Řeřicha
 - 0.5 polévková lžíce Máta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 686 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 565 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 108.1 mg
 - Draslík 399.1 mg
 - Vláknina 1998.9 mg
 - Vitamín A 1998.9 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme řeřichu, petrželku a citrónovou mátu. Bylinky pokrájíme nadrobno. Očistíme šalotku a nakrájíme ji na malé kostičky. Bylinky se šalotkou dáme do mísy. Přidáme k nim nastrouhaný sýr Nivu, sýr Lučinu (žervé) a nastrouhaný tvrdý ovčí sýr. Vše promícháme se zakysanou smetanou, dochutíme pepřem a solí.
 - 
                                2
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát (čtverec) o síle 2-3 mm. Nakrájíme ho na čtverce přibližně 15 x 15 cm. Na každý čtvereček položíme do středu lžíci sýrové náplně. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem, spojíme dva protilehlé rohy a okraje k sobě dobře přitiskneme. Taštičky potřeme zbytkem vajíčka. Na každou položíme plátek anglické slaniny, taštičky dáme na plech vyložený pečicím papírem, plech vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme přibližně 15 minut dozlatova. Taštičky podáváme teplé nebo studené.