Salát polníček se slaninou
Suroviny
- 250 g Salát Polníček
- 200 g Sýr ovčí ve slaném nálevu
- 150 g Slanina vepřová
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Cibulka jarní
- 3 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Kerblík
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 0.5 polévková lžíce Hořčice
- 3 polévková lžíce Ocet Sherry
- 0.17 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 33 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 25.5 mg
- Draslík 271.5 mg
- Vláknina 1765.3 mg
- Vitamín A 1765.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Salátové listy omyjeme, vodu setřepeme, listy osušíme. Sýr nakrájíme na kostičky. Kerblík a jarní cibulku omyjeme, vodu setřepeme (případně osušíme). Cibulku pokrájíme na kroužky, lístky kerblíku otrháme, odložíme. 
- 
                                2Prorostlou uzenou slaninu rozkrájíme na proužky, v pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji (1 lžíce) vysmažíme do zlatova. 
- 
                                3Salát v míse dobře promícháme s kerblíkem a sýrem. 
- 
                                4V misce vyšleháme olej s pikantní hořčicí, octem, solí, pepřem, zálivku vlijeme do salátu a znovu promícháme. 
- 
                                5Rozdělíme na talíře, ozdobíme slaninou, pokapeme omastkem ze slaniny a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        