Bramborové pečivo s ovčím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 342 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0.8 mg
 - Draslík 394.9 mg
 - Vláknina 5176.7 mg
 - Vitamín A 5176.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy vsypeme mouku, sůl, mletý muškát, prášek do pečiva a promícháme. Přidáme rozmačkané vařené brambory, rozdrobený ovčí sýr, posekanou pažitku, přilijeme mléko a vypracujeme těsto. Vytvarujeme kruhový bochník, který nožem lehce nařízneme na 6 stejných dílů. Povrch potřeme vodou, posypeme celozrnnou moukou smíchanou s mletou paprikou, bochník položíme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut do zlatova.
 - 
                                2
Pečivo necháme částečně vychladnout, nalámeme na 6 dílů podle vyznačených zářezů a podáváme.