Bryndzovníčky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 47 g
- Sodík 431 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 150.8 mg
- Draslík 77.4 mg
- Vláknina 2789.9 mg
- Vitamín A 2789.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do prosáté mouky na vále rozsekáme tuk, prolisujeme brynzu, osolíme a rychle zpracujeme těsto. 
- 
                                2Rozválíme do tvaru obdélníku a nakrájíme na čtverečky asi 8x8cm. 
- 
                                3Připravíme náplň z nasekaného uzeného masa, které vložíme na usmaženou cibuli s paprikou a utřeným česnekem. Prohřejeme a necháme vychladnout. Náplň navršíme do středu čtverečků, zabalíme do šátečků, okraje stlačíme a potřeme rozšlehaným žloutkem. 
- 
                                4Pečeme na nevymaštěném plechu v dobře vyhřáté troubě. 
- 
                                5Podáváme jako teplý předkrm. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        