Lososový koláč se špenátem
Suroviny
- 300 g Špenátový protlak mražený
 - 90 g Tvaroh měkký - nízkotučný
 - 100 g Mouka polohrubá
 - 10 g Máslo čerstvé
 - 200 g Losos - filety
 - 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Rozmarýn sušený
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 397 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 92.6 mg
 - Draslík 530 mg
 - Vláknina 9163.4 mg
 - Vitamín A 9163.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.2 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvaroh uhněteme s moukou, máslem a špetkou soli. Necháme asi 30 minut odpočinout.
 - 
                                2
Omyté porce lososa nakrájíme na nudličky a pokapeme citronovou šťávou. Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme rozmrazený špenát a podusíme 3 minuty. Dále přidáme ovčí sýr a rozmarýn, osolíme a opepříme. Když se odpaří všechna tekutina, vmícháme nudličky lososa.
 - 
                                3
Máslem vymazanou rozevírací formu naplníme tvarohovým těstem. Korpus předpečeme asi 10 minut v silně vyhřáté troubě. Potom na korpus rozprostřeme lososovou náplň se špenátem, zalijeme rozšlehaným vejce a pečeme 20 minut.