Bramborový nákyp s tvarohem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 331 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 315.8 mg
 - Draslík 613.7 mg
 - Vláknina 6281.2 mg
 - Vitamín A 6281.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a prolisujeme. Promícháme je se žloutky, vlažným mlékem a rozdrobeným tvarohem. Osolíme a okořeníme muškátem. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
Směs vložíme do vymazané zapékací mísy – plníme jen do 2/3, nákyp nabyde.
 - 
                                3
Pečeme ve středně vyhřáté troubě 40 minut. Ihned podáváme.