Jablečné vafle
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
 - 75 g Tvaroh měkký - nízkotučný
 - 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 75 ml Džus jablečný
 - 2 ml Olej rostlinný
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Jablka
 - 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Ořechy lískové
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 142 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 75.2 mg
 - Draslík 109.8 mg
 - Vláknina 2763.1 mg
 - Vitamín A 2763.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr s máslem a medem utřeme do pěny. Vetřeme žloutek s tvarohem, vmícháme mleté lískové oříšky smíchané s moukou a práškem do pečiva, džus a vznikne nám hustší těsto.
 - 
                                2
Oloupané a omyté jablko nastrouháme a přimícháme do těsta. Na závěr vmícháme i sníh z bílku.
 - 
                                3
Pečeme ve vaflové formě potřené olejem.