Tvarohová terina s mangem a celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 242 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 279.5 mg
 - Draslík 498.1 mg
 - Vláknina 6591.5 mg
 - Vitamín A 6591.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 194.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse si utřeme tučný tvaroh se zakysanou smetanou, taveným sýrem. Přimícháme vajíčka, sůl, pepř a 2 lžíce citronové šťávy.
 - 
                                2
Malou cuketu a jeden kus manga oloupeme, mango rozpůlíme a vyjmeme pecku, cuketu zbavíme zrníček. Řapíkatý celer omyjeme.
 - 
                                3
Mango, cuketu a celer pokrájíme na kostičky, dáme do misky, ochutíme solí a pepřem. Řapíkatý celer povaříme v mírně osolené vodě jen 5 minut, pak ho vyjmeme a necháme okapat.
 - 
                                4
Nádobu na terinu vyložíme alobalem, který vymažeme máslem a naplníme 1/3 utřeného tvarohu. Na něj položíme polovinu zeleniny s mangem, pokryjeme 2/3 tvarohu a poklademe druhou polovinu zeleniny s mangem. Vše pokryjeme tvarohem, nádobu uzavřeme alobalem a dáme do pekáče s vařící vodou a do předem vyhřáté trouby.
 - 
                                5
Tvarohovou terinu pečeme při 200 °C přibližně 70 minut. Po upečení necháme vychladnout, pak ji dáme přes noc do chladničky.
 - 
                                6
Druhý den terinu vyklopíme, nakrájíme na porce a podáváme s oloupaným mangem, pokrájeným na měsíčky.