Tvarohový dip s rukolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 83 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 327 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 6.3 mg
 - Draslík 205.4 mg
 - Vláknina 1628.2 mg
 - Vitamín A 1628.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z vody a tvarohu umícháme hladký krém. Krém výrazně ochutíme solí a pepřem, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru z půlky citrónu. Ze stejného citrónu vymačkáme šťávu, přidáme med a vmícháme do tvarohu společně s prolisovaným česnekem.
 - 
                                2
Rukolu přebereme, omyjeme, osušíme, nasekáme. Rajčata omyjeme, rozpůlíme, zbavíme se semínek. Dužinu nakrájíme na malé kostičky a s rukolou vmícháme do tvarohu. Dip přikryjeme a uložíme asi na 30 minut do chladu.