Tvarohové řezy z kynutého bramborového těsta
Suroviny
- 200 g Brambory
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 20 g Droždí
 - 20 g Cukr moučkový
 - 60 g Cukr moučkový
 - 100 g Cukr moučkový
 - 50 g Tvaroh měkký
 - 500 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Rum
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 hrst Rozinky tmavé
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 3 polévková lžíce Mléko plnotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 154 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 139.7 mg
 - Draslík 258.3 mg
 - Vláknina 4065.6 mg
 - Vitamín A 4065.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme, prolisujeme a necháme vychladnout. Droždí necháme vykynout v mléce se žloutkem. Mouku prosejeme, vmícháme brambory, rozsekané máslo, nastrouhanou citronovou kůru, cukr a droždí. Vypracujeme těsto a pod vlažným kastrolem necháme vykynout.
 - 
                                2
Z těsta vyválíme dva stejné obdélníky, jeden složíme na vymazaný plech, potřeme nádivkou, posypeme rozinkami a zakryjeme zbytkem těsta. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova. Vychladlé těsto potřeme bílkovou polevou, necháme zaschnout a nakrájíme.
 - 
                                3
Na nádivku umícháme cukr, žloutek a nastrouhanou citronovou kůru. Přidáme tvaroh a sníh ušlehaný z bílku. Zlehka promícháme, potřeme těsto a posypeme rozinkami.
 - 
                                4
Na polevu mícháme cukr, bílek a rum do zhoustnutí.