Tvarohový sýr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 1943 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 157.7 mg
 - Vláknina 4002.5 mg
 - Vitamín A 4002.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvaroh dobře rozetřeme, přidáme sůl, drcený kmín, mletou papriku a zalijeme trochou vína. Důkladně promícháme, aby vznikla hladká hmota. Hmotu přendáme do kameninové misky, překryjeme ubrouskem a dáme do tepla uležet.
 - 
                                2
Doba uležení je individuální, podle kvality a druhu tvarohu, záleží také na teplotě v místnosti. V každém případě trvá 3 až 7 dní.