Mazanec z tvarohového těsta
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
 - 200 g Cukr moučkový
 - 500 g Mouka pšeničná hladká
 - 250 g Tvaroh měkký
 - 70 g Hrozinky
 - 70 g Kandované ovoce
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 50 g Cukr moučkový
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 3 polévková lžíce Rum
 - 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1278 kcal
 - Sacharidy 178 g
 - Tuky 152 g
 - Sodík 62 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 84 g
 - Cholesterol 173.7 mg
 - Draslík 354.3 mg
 - Vláknina 864.3 mg
 - Vitamín A 864.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 47.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvaroh rozmícháme, vejce rozšleháme, hrozinky namočíme do rumu.
 - 
                                2
Změklé máslo utřeme s prosátým cukrem, přimícháme strouhanou citronovou kůru a ostatní suroviny. Vypracujeme hladké a pružné těsto.
 - 
                                3
Utvoříme z něj bochánek, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a zhruba 25 minut pečeme v troubě předehřáté na 165°C. Poté zvýšíme teplotu na 180°C a dopečeme.
 - 
                                4
Upečený mazanec ihned potřeme rozpuštěným máslem a zasypeme přes sítko moučkovým cukrem.
 - 
                                5
Vychladlý mazanec zabalíme do fólie a alespoň dva dny necháme uležet.