Zeleninové dukátky
Suroviny
- 200 g Brambory
 - 60 g Cibule
 - 200 g Cuketa
 - 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Mrkev kořen
 - 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
 - 10 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 25 g Mouka polohrubá
 - 10 g Paprika mletá sladká
 - 60 g Chléb toastový
 - 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 876 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 67.1 mg
 - Draslík 357.3 mg
 - Vláknina 8525 mg
 - Vitamín A 8525 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.7 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory s mrkví očistíme, nastrouháme najemno, cuketu omyjeme, nakrájíme na drobné kostičky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, plátky toastového chleba nakrájíme také na drobné kostičky.
 - 
                                2
Všechnu zeleninu nasypeme do misky, přisypeme kostičky chleba, přidáme vejce, polohrubou mouku, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme malé placičky o velikosti většího dukátu, obalíme je v mouce a v pánvi na rozpáleném oleji smažíme z obou stran dorůžova.
 - 
                                3
Placičky upravíme na servírovací mísu. Tvaroh vyšleháme se smetanou, přimícháme posekané bylinky, sůl, pepř a dresink podáváme k placičkám.