Tvarohový nákyp z rohlíků
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 500 g Tvaroh konzumní
 - 120 g Cukr krupice
 - 12 ks Rohlíky bílé
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 4.5 dl Mléko plnotučné
 - 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 3 polévková lžíce Brusinky
 - 3 polévková lžíce Hrozinky
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1350 kcal
 - Sacharidy 125 g
 - Tuky 122 g
 - Sodík 41 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 268.2 mg
 - Draslík 39.5 mg
 - Vláknina 11214 mg
 - Vitamín A 11214 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1381.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rohlíky nakrájíme a plátky dáme do mísy, zalijeme smetanou a mlékem. Hrudkovitý tvaroh dáme do mísy. Přidáme k němu 2 žloutky, cukr, vanilkový cukr a smetanu. Tvaroh promícháme. Přimícháme omyté a okapané hrozinky a brusinky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zapracujeme ho do tvarohu.
 - 
                                2
Zapékací mísu vytřeme máslem. Namočené rohlíky rozdělíme na 3 díly. Umíchaný tvaroh rozdělíme na 2 poloviny. Do mísy poklademe první díl rohlíků, na ně navrstvíme a uhladíme polovinu tvarohu. Na tvaroh poklademe vrstvu rohlíků, na ni rozetřeme druhou polovinu tvarohu a nákyp zakončíme vrstvou rohlíků, na kterou poklademe plátky másla (60 g).
 - 
                                3
Nákyp dáme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 30 minut při 200 °C dozlatova. Upečený nákyp podáváme teplý.