Lívance s tvarohem
Suroviny
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 g Droždí
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 20 g Cukr vanilka
 - 60 g Cukr moučkový
 - 20 g Cukr skořicový
 - 250 g Tvaroh tvrdý
 - 40 g Cukr krystal
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 0.5 špetka Sůl
 - 4 dl Mléko polotučné
 - 0.04 dl Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Citronová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 229 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 88.4 mg
 - Draslík 378 mg
 - Vláknina 4008.3 mg
 - Vitamín A 4008.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky vsypeme mouku, rozdrobíme droždí, přisypeme kypřící prášek a vanilkový cukr. Rozklepneme vejce, vsypeme cukr, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, nakonec podle potřeby vlijeme mléko, osolíme a vše důkladně metlou prošleháme tak, aby těsto zůstalo hladké, bez hrudek. Těst by mělo lehce tekoucí. Přiklopíme a necháme 20 minut v teple.
 - 
                                2
Pánev na lívanečky potřeme olejem, necháme prudce rozehřát, na horký olej lžící naléváme do lívanečníku těsto. Opečeme z jedné strany, po obrácení dopečeme druhou. Pokračujeme v pečení do spotřebování všeho těsta.
 - 
                                3
Opečené lívanečky obalíme v moučkovém cukru, smíchaném s cukrem skořicovým. Podle porcí rozdělíme na jednotlivé vyhřáté mělké talíře. Každou porci posypeme nahrubo nastrouhaným tvarohem a hrubým cukrem.