Rajská jablíčka
Suroviny
- 100 g Marcipánová hmota surová
 - 50 g Fondán
 - 70 g Cukr krupice
 - 70 g Máslo čerstvé
 - 40 g Tvaroh tučný
 - 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Cukr moučkový
 - 70 g Cukr moučkový
 - 0.25 kávová lžička Potravinářská barva
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 polévková lžíce Marmeláda jahodová
 - 4 polévková lžíce Jablečné želé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 29.6 mg
 - Draslík 11.3 mg
 - Vláknina 368.6 mg
 - Vitamín A 368.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrůlku ohřejeme za stálého míchání jahodovou marmeládu.
 - 
                                2
Marcipán prohněteme s moučkovým cukrem a obarvíme kapkou červeného potravinářského barviva. Hmotu potom tence rozválíme.
 - 
                                3
Kouličky předem připravené ze základního těsta potřeme tenkou vrstvou marmelády a obalíme připraveným marcipánem.
 - 
                                4
Jablečné želé rozehřejeme a kouličky do něj ponoříme.
 - 
                                5
Zelený fonfán tence rozválíme a vykrájíme z něj lístky rajčátek. Přitiskneme je na kouličky a necháme zaschnout.
 - 
                                6
Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
 - 
                                7
Změklé máslo s krupicovým cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
 - 
                                8
Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
 - 
                                9
Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
 - 
                                10
Do každé kouličky potom zapíchneme špejli nebo plastovou tyčku.