Dezert z piškotů a tvarohového krému se želatinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 37 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 175.9 mg
 - Draslík 103 mg
 - Vláknina 3232 mg
 - Vitamín A 3232 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 269.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dortovou formu vyložíme piškotami (dno i boky). Omyté a odkapané jahody pokrájíme na poloviny. Na piškoty poklademe 1/2 jahod.
 - 
                                2
V robotu vyšleháme máslo s vejci a cukrem do pěny. Postupně za stálého šlehání budeme přidávat tvaroh a šleháme tak dlouho, až budeme mít nadýchaný krém.
 - 
                                3
Balíček dortové želatiny připravíme podle návodu - nasypeme ji do vody, aby nabobtnala. Přibližně za 10 minut nabobtnalou želatinu za stálého míchání zahřejeme při mírné teplotě (do 60°C). nevaříme ji! Želatinu necháme chvilku vychladnout, pak ji vmícháme do vyšlehaného tvarohu. Polovinu tvarohového krému naneseme do formy na jahody, krém pokryjeme vrstvou piškotů, na ně poklademe 2/2 jahod a na ně naneseme zbylý krém. Povrh uhladíme, formu zakryjeme a vložíme na 2 hodiny do lednice. Porce krájíme a podáváme, až je krém celkem ztuhnutý. Na servírovacích talířích dezert dozdobíme šlehačkou, kterou jsme si vyšlehali ze smetany na šlehání.