Perníkový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 75 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 185.1 mg
 - Draslík 18.3 mg
 - Vláknina 218.3 mg
 - Vitamín A 218.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrolu přivedeme k varu mléko s podélně rozkrojeným vanilkovým luskem, se skořicí, hřebíčkem a hvězdičkou badyánu.
 - 
                                2
V míse ušleháme žloutky s náhradním sladidlem do světlé pěny. Za stálého míchání přiléváme po troškách horké mléko.
 - 
                                3
Směs vlijeme zpět do kastrolu a zvolna povaříme za častého míchání 12 minut, až krém začne ulpívat na vařečce.
 - 
                                4
Po uvaření krém přecedíme a necháme vychladnout. Nakonec do vychladlého krému vmícháme tvaroh.
 - 
                                5
Krém až do podávání uchováme v chladničce.