Pomazánka s pikantním tuňákem
Suroviny
- 240 g Tuňák v oleji
 - 250 g Tvaroh jemný
 - 1 kávová lžička Máslo bylinkové
 - 1 kávová lžička Česnekové máslo
 - 1 kávová lžička Citrónová šťáva
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 3 špetka Pepř bílý
 - 6 plátek Chléb celozrnný pšeničný
 - 2 polévková lžíce Majonéza
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 713 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 493.7 mg
 - Vláknina 15078.6 mg
 - Vitamín A 15078.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky vyklopíme tuňáka v pikantním feferonkovém oleji, přidáme k němu měkký tvaroh, lžičku bylinkového a česnekového másla, majonézu, drcený kmín, pepř, sůl a tyčovým mixérem tuňáka s tvarohem rozmixujeme dohladka.
 - 
                                2
Očištěnou jarní cibulku a pažitku omyjeme. Pažitku pokrájíme nadrobno a přimícháme ji do pomazánky. POdle chuti přidáme sůl a případně pár kapek citrónové šťávy. Cibulku nakrájíme na tenká kolečka, která si odložíme do misky.
 - 
                                3
Čerstvé krajíce chleba natřeme tuňákovou pomazánkou, posypeme je nakrájenou cibulkou a podáváme.