Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 100 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 137.8 mg
 - Draslík 230.4 mg
 - Vláknina 8000 mg
 - Vitamín A 8000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Měkký tvaroh prolisujeme, osolíme a našleháme s rozpuštěným máslem a vejci. Vyklopíme na vál do prosáté mouky a přilijeme tolik mléka, aby se těsto spojilo a nelepilo.
 - 
                                2
Omyté jahody bez stopek zabalujeme do kousků odkrojených z těsta. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 6 minut, vyjmeme je a necháme okapat.
 - 
                                3
Podáváme posypané cukrem, nastrouhaným tvarohem a polité máslem.