Sardinkový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 530 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 161.6 mg
 - Vláknina 1765 mg
 - Vitamín A 1765 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjme petrželku, osušíme a nasekáme společně s oloupaným stroužkem česneku. Sardinkám odtrhneme hlavy, vykucháme je a vykostíme, omyjeme, osušíme a položíme na savý kuchyňský papír.
 - 
                                2
V míse rozetřeme dřevěnou vařečkou tvaroh, vmícháme vejce, nasekanou petrželku a česnek. Směs osolíme, opepříme a umícháme z ní hladkou hmotu.
 - 
                                3
Vytřeme olejem zapékací nádobu, na dno rovnoměrně rozetřeme polovinu ochuceného tvarohu. Na něj rozložíme sardinky, trochu je zatlačíme a navrch dáme zbývající tvaroh.
 - 
                                4
Zapékací nádobu vložíme do trouby rozehřáté na 180°C a pečeme nákyp 20-30 minut, dokud na povrchu nezezlátne. Nákyp můžeme podávat zatepla i zastudena.