Ořechové řezy
Suroviny
- 100 g Ořechy vlašské
 - 150 g Rýže loupaná
 - 300 g Tvaroh jemný
 - 100 g Cukr krupice
 - 400 g Mouka polohrubá
 - 400 ml Mléko polotučné
 - 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 kávová lžička Tresť vanilková
 - 3 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Cukr vanilka
 - 2 polévková lžíce Tuk
 - 8 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 39 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 111.5 mg
 - Draslík 125 mg
 - Vláknina 4287 mg
 - Vitamín A 4287 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvaroh necháme okapat na sítu a zlehka vymačkáme. Přidáme olej, vejce, mouku, 4lžíce mléka, kypřicí prášek a vypracujeme hladké těsto.
 - 
                                2
Plech vyložíme pečícím papírem a z těsta na něm vyválíme plát.
 - 
                                3
Zbylé mléko smícháme s vanilkovým aroma, přidáme rýži a při nízké teplotě vaříme cca 15minut. Poté odstavíme a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Troubu předehřejeme na 180C.
 - 
                                5
Ze žloutků, tuku a vanilkového cukru utřeme hustý krém, přidáme nasekané ořechy. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutkový krém a sníh zlehka vmícháme do vychladlé rýže. Naneseme na těsto a pečeme 40minut.
 - 
                                6
Hotový koláč necháme vychladnout a podáváme posypaný moučkovým cukrem.