Malé obložené tousty
Suroviny
- 40 g Sýr Parmezán
 - 70 g Džem brusinkový
 - 180 g Sýr Cottage
 - 180 g Sýr Cottage
 - 50 g Sýr kozí
 - 2 ks Bageta
 - 4 ks Rajčata
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 2 špetka Sůl
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Mandle
 - 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
 - 0.5 polévková lžíce Bazalka
 - 0.5 polévková lžíce Bazalka
 - 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 760 kcal
 - Sacharidy 94 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1603 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 35.6 mg
 - Draslík 613.8 mg
 - Vláknina 12219.6 mg
 - Vitamín A 12219.6 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.8 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bagety zešikma nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Omytá zralá rajčata
 - 
                                2
spaříme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky, které dáme do mísy. Čerstvý kopr s bazalkou omyjeme, kopr s polovinou lístků bazalky (1 lžíce) posekáme nadrobno a přidáme k rajčatům. Pak je promícháme s lžicí extra olivového oleje.
 - 
                                3
V teflonové pánvi nasucho opražíme posekané loupané mandle a vlašské ořechy. V míse si vymícháme 180 g tvarohu - "cottage smetanový", přidáme k němu utřený stroužek česneku, pepř a sůl podle chuti. Přidáme lžíci posekané bazalky a promícháme.
 - 
                                4
V druhé misce si též vymícháme 180 g tvarohu - "Cottage smetanový" s pepřem a solí podle chuti. Přidáme lžíci posekané bazalky, 2 lžíce smetany a měkký kozí sýr. Důkladně vše promícháme.
 - 
                                5
Nakrájené plátky bagety si rozdělíme na tři části.
 - 
                                6
První část baget potřeme cottage krémem s bazalkou a ozdobíme marinovanými rajčaty.
 - 
                                7
Druhou část baget potřeme cottage krémem s bazalkou a kozím sýrem a posypeme je opraženými oříšky.
 - 
                                8
Třetí část baget opražíme dozlatova v teflonové pánvi na olivovém oleji (1 lžíce). Jednu stranu potřeme utřeným česnekem, posypeme nastrouhaným parmazánem a ozdobíme kopečkem brusinkového džemu.
 - 
                                9
Všechny tousty upravíme na mísu a servírujeme.