Vafle s tvarohem
Suroviny
- 60 g Cukr třtinový
 - 100 g Cukr třtinový
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 20 g Cukr vanilka
 - 20 g Cukr vanilka
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 300 g Tvaroh měkký
 - 1 ks Pomeranče
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 5 dl Mléko plnotučné
 - 1 dl Sirup javorový
 - 0.04 dl Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
 - Sacharidy 110 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 76 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 71.1 mg
 - Draslík 433.9 mg
 - Vláknina 5814.4 mg
 - Vitamín A 5814.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 632.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Příprava tvarohu: Tvaroh vložíme do misky, přisypeme vanilkový a hnědý cukr, přidáme vejce, vymačkanou pomerančovou šťávu, vše důkladně promícháme. Připravený dochucený tvaroh odložíme do dalšího použití v lednici.
 - 
                                2
Těsto: mouku, kypřicí prášek, sůl, prosejeme do vhodné kuchyňské nádoby, přidáme vanilkový a třtinový cukr, máslo, vlijeme mléko, vše následně šleháme tak dlouho, aby vzniklo hladké těsto, přikryjeme nádobu a necháme na 5 minut odležet.
 - 
                                3
Pečicí formu na vafle mírně vytřeme olejem, rozehřejeme, nalijeme na ni dostatečné množství těsta, které opékáme na křupavou vafli. V pečení pokračujeme do spotřebovaní všeho těsta, hotové vafle udržujeme teplé.
 - 
                                4
Ještě teplé vafle pokládáme na talíře podle porcí, na každou rozetřeme dochucený tvaroh, polijeme sirupem, povrch posypeme jemně nastrouhanou pomerančovou kůrou a servírujeme.