Palačinkové větrníky s datlemi
Suroviny
- 250 g Datle
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 60 g Cukr krupice
 - 20 g Cukr vanilka
 - 20 g Cukr vanilka
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 50 g Cukr moučkový
 - 500 g Tvaroh měkký
 - 4 ml Pomerančová šťáva
 - 50 ml Likér mandlový - Amaretto
 - 70 ml Olej slunečnicový
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 5 dl Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 43 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 143 mg
 - Draslík 549.4 mg
 - Vláknina 7781.3 mg
 - Vitamín A 7781.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 5.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Náplň: Do misky dáme měkký tvaroh, přisypeme vanilkový a krupicový cukr a dobře promícháme. Potom rozklepneme vejce, přilijeme pomerančovou šťávu a Amaretto. Všechny suroviny dobře promícháme a necháme zatím stranou.
 - 
                                2
Těsto: Mouku vsypeme do misky, přisypeme kypřící prášek, vanilkový cukr a vejce. Nakonec do směsi přilijeme mléko. Vše dohromady dobře promícháme na středně husté lité těsto.
 - 
                                3
Pánev potřeme trochou oleje a rozpálíme ho. Naběračkou nalijeme na pánev připravené těsto, pánev nakloníme, aby se těsto rozlilo po celém dně. Palačinky smažíme z jedné straně a po obrácení dosmažíme z druhé strany.
 - 
                                4
Do středu osmažené palačinky lžící položíme připravenou náplň, na ni naskládáme datle. Okraje palačinky nadzvedneme, spojíme je párátkem. Palačinkové větrníky dáme na máslem vymazaný plech, který vložíme do horké trouby a zapékáme 10-15 minut.
 - 
                                5
Zapečené palačinkové větrníky dáme na jednotlivé talíře, posypeme moučkovým cukrem a servírujeme.