Bezlepkové meruňkové knedlíky
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
 - 500 g Meruňky
 - 250 g Tvaroh tvrdý
 - 150 g Mouka bezlepková
 - 400 g Tvaroh měkký
 - 130 g Krupice bezlepková
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 3 polévková lžíce Mouka bezlepková
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 724 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 342 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 90 g
 - Cholesterol 85.3 mg
 - Draslík 343.5 mg
 - Vláknina 5000 mg
 - Vitamín A 5000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.5 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené zralé meruňky vypeckujeme. Do mísy vložíme měkký tvaroh, vejce, bezlepkovou krupici, bezlepkovou mouku a sůl. Ze všech ingrediencí dobře vypracujeme těsto, které musí být vláčné. Dáme ho na pomoučený vál (poprášíme 2 - 3 lžícemi bezlepkové mouky), znovu těsto uhněteme. Utvoříme dlouhý váleček přibližně o průměru 5 cm. Nakrájíme dílky, dlouhé asi 2 cm, do každého zabalíme polovinu meruňky. Knedlíky dobře uzavřeme, aby z nich nevytekla šťáva.
 - 
                                2
Ve větším hrnci přivedeme k varu 2 - 3 litry vody s 1 lžičkou soli, knedlíky opatrně vhazujeme do vroucí vody. Podle velikosti je vaříme 8 - 10 minut. Hotové knedlíky vyjmeme sítem, necháme okapat, dáváme na talíře. Posypeme tvrdým tvarohem, moučkovým cukrem, přelijeme rozpuštěným máslem, hned podáváme.