Tvarůžková polévka – sýrnica
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 104 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 12.5 mg
 - Draslík 26.1 mg
 - Vláknina 400 mg
 - Vitamín A 400 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 775.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce si dáme vodu s mlékem a přivedeme k varu.
 - 
                                2
Olomoucké tvarůžky pokrájíme na kostičky a dáme je vařit do polévky. Ještě do ní po 5 minutách vaření přidáme kmín a když se polévka pomalu vaří, přimícháme rozdrobený tvaroh na strouhání, pepř a sůl podle chuti. Polévku odstavíme, přimícháme do ní omytou pokrájenou pažitku, zakryjeme pokličkou a necháme odstát asi 5 minut. Pak polévku podáváme.