Bramborové kuličky v kořeněné omáčce

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Jogurt bílý
  • 100 g Ořechy Kešu
  • 50 ml Máslo čerstvé
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Fenykl obecný
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 4 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Zázvor celý
  • 6 ks Chilli paprička zelená
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 kg Brambory
  • 0.5 kg Tvaroh tvrdý
  • 0.35 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Rozinky tmavé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 173 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 30.5 mg
  • Draslík 758.4 mg
  • Vláknina 10025.1 mg
  • Vitamín A 10025.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli rozmělníme na hladkou pastu. Rajčata, zelené chilli a zázvor umístíme do mísy a vše dohromady rozmixujeme.

  • 2

    Kešu oříšky nadrobno nakrájíme. Šlehačku ve šlehači ušleháme a odložíme do mrazáku. Brambory zbavíme slupek, vložíme do hrnce s vodou a necháme uvařit. Následně je rozmělníme, zalijeme tvarohem, kukuřičnou moučkou, špetkou soli a vše důkladně zamícháme. Směs zpracujeme na malé kuličky. Do kuličky umístíme 1 lžičku zamrzlé šlehačky, 1 rozinku a kešu oříšek. Směs následně znova uhněteme.

  • 3

    Pánev naplníme olejem a kuličky v něm ponořené osmažíme. Když jsou důkladně osmahlé, vyjmeme je a na papírovém ubrousku necháme uschnout.

  • 4

    Na rozehřáté smetaně osmahneme kmín, nakrájenou cibuli, zázvor a pastu z chilli. Směs zalijeme rozmixovanými rajčaty, špetkou soli a kořením. Směs smažíme, dokud se od ní neoddělí tuk.

  • 5

    Zalijeme našlehaným jogurtem a směs zahřejeme. Zalijeme šálkem vody a za stálého míchání vaříme. Do směsi umístíme kuličky a na mírném plameni povaříme ještě cca 5 minut. Ozdobíme šlehačkou, koriandrem a kešu. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu