Pařížské bramborové kuličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 5.5 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 981 kcal
  • Sacharidy 171 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 171 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 5678.8 mg
  • Vláknina 68750 mg
  • Vitamín A 68750 mg
  • Vitamín B6 3.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 156.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 72.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme a pomocí vykrajovátka (tzv. pařížská lžíce) tvoříme malé kuličky. Povaříme je asi 5 minut v osolené vodě, ocedíme a necháme okapat.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo a kuličky opečeme dozlatova. Zbytky vykrájených brambor můžeme použít na kaši nebo do polévky.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k pečením.

Komentáře k receptu