Domácí pivní sýr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 971 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 22.6 mg
 - Vláknina 262.5 mg
 - Vitamín A 262.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 50.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvaroh nastrouháme, osolíme, promícháme s kmínem a nejlépe v keramické uzavíratelné míse ho pokropíme pivem a důkladně upěchujeme. Mísu přikryjeme čistou utěrkou, přiklopíme víkem a tvaroh necháme alespoň 5 dní uležet na teplém místě. V průběhu zrání sýr občas pokropíme pivem.