Škeble s bílým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 339 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 85 mg
 - Draslík 949 mg
 - Vláknina 2030.2 mg
 - Vitamín A 2030.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Škeble namočíme asi na 1 hodinu do slané vody. Propláchneme pod tekoucí vodou a otevřené vyhodíme.
 - 
                                2
Rajčata spaříme a oloupeme, rozkrojíme napůl a lžičkou z nich vydlabeme semínka. Nakrájíme najemno.
 - 
                                3
V ohnivzdorné nádobě rozpálíme olej a 5 minut v něm smažíme najemno nasekanou cibuli doměkka. Přidáme utřený česnek s rajčaty a vaříme 5 minut. Přimícháme nasekanou petrželku, muškátový oříšek a sůl, přilijeme 80 ml vody, škeble a 5 minut vaříme zakryté na mírném ohni, dokud se neotevřou, zavřené vyhodíme.
 - 
                                4
Přilijeme víno a na mírném plameni vaříme 3-4 minuty, až bude omáčka hustá, při vaření pomalu kroužíme nádobou, nemícháme.
 - 
                                5
Podáváme ihned s pečivem.