Salát ze slávek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1093 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 1220.3 mg
 - Vláknina 194 mg
 - Vitamín A 194 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.2 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře omyté slávky necháme v páře otevřít, vyjmeme je z lastur a vsypeme do mísy.
 - 
                                2
Ušleháme přecezenou vodu, ve které se slávky vařily (150 ml), olivový olej a citronovou šťávu.
 - 
                                3
Směsí zalijeme slávky v míse a posypeme je nasekanou petrželkou.
 - 
                                4
Salát podáváme vlažný.