Tagliatelle s chutí moře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 909 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 1431 mg
 - Bílkoviny 68 g
 - Uhlovodany 88 g
 - Cholesterol 380.5 mg
 - Draslík 1406.5 mg
 - Vláknina 10842.5 mg
 - Vitamín A 10842.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.3 mg
 - Vitamín E 6.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mušle necháme několik hodin odmočit.
 - 
                                2
Připravíme si omáčku. Očistíme raky, opláchneme a pokrájíme na kousky. Olihně oloupeme, propláchneme a pokrájíme na kroužky.
 - 
                                3
Mušle scedíme, dáme do pánve spolu s oloupaným stroužkem česneku a pálivou papričkou, zalijeme bílým vínem a 1 lžící oleje a za občasného zatřesení pánví je pod pokličkou necháme otevřít. Stáhneme pánev ze sporáku, vyloupeme mušle ze skořápek a dáme stranou. Skořápky a neotevřené mušličky vyhodíme.
 - 
                                4
Mezitím rozehřejeme ve velké pánvi olej, přidáme zbývající česnek, po chvíli pokrájené raky a za občasného zamíchání je asi 2 minuty smažíme. Přidáme vyloupané mušle a uschovanou tekutinu, v níž se vařily, a všechno ještě asi 1 minutu vaříme. Nakonec vše trochu osolíme a posypeme pepřem.
 - 
                                5
Uvaříme těstoviny, vše smícháme a posypeme sekanou petrželkou.
 - 
                                8