Tagliatelle s cuketami a mušlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Cuketa
  • 50 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Sůl
  • 50 g Bazalka
  • 800 g Mušle slávky
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Šalotka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 726 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1620 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 240 mg
  • Draslík 1259.8 mg
  • Vláknina 9437.5 mg
  • Vitamín A 9437.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těsto. Na vál prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něho vajíčka, přidáme sůl, vypracujeme vláčné a pružné těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme 30 minut odpočinout. Pak z něho válečkem vyválíme tenký plát, posypeme jej moukou, otočíme a ostrým nožem z něj krájíme širší nudle. Pokládáme je na pomoučený vál a necháme trochu proschnout.

  • 2

    Připravíme omáčku. Cukety omyjeme, osušíme a pokrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli a šalotku a na jemno nasekáme. Bazalku a petrželku odděleně nasekáme. Kartáčem nebo špachtlí oškrábáme slávky, omyjeme je ve studené vodě, scedíme a vysypeme do pánve. Přidáme k nim lžíci olivového oleje a nasekanou petrželku, při střední teplotě je pod pokličkou za občasného zatřesení pánví necháme otevřít.

  • 3

    Stáhneme pánev ze sporáku a slávky vyloupeme. Skořápky a ty, které se neotevřely, vyhodíme, vyloupané slávky a přecezenou tekutinu dáme stranou. Nalijeme do pánve zbývající olej a osmažíme na něm nasekanou cibuli a šalotku.

  • 4

    Přidáme kolečka cuket, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, necháme vše asi 5 minut dusit. Pak přidáme vyprané slávky, 5-6 lžic tekutiny z vaření mušlí a vaříme vše asi 3 minuty. Nakonec všechno posypeme nasekanou bazalkou. Ve velkém hrnci uvaříme těstoviny. Scedíme je a promícháme se směsí cuket a vyloupaných slávek. Podáváme horké.

Komentáře k receptu