Kalamáry plněné zeleninou
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 150 g Cuketa
 - 200 g Lilek
 - 150 g Mrkev kořen
 - 150 g Pórek
 - 120 g Rajčata
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 5 g Tymián sušený
 - 60 g Paprika zelená
 - 60 g Paprika červená
 - 600 g Kalamáry
 - 80 ml Olej olivový
 - 60 ml Balsamico ocet
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 ks Bobkový list
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 570 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 349.5 mg
 - Draslík 843.7 mg
 - Vláknina 13220.8 mg
 - Vitamín A 13220.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.2 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechnu zeleninu nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do pánve se 2 lžícemi oleje. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, tymián a při mírné teplotě 10-15 minut smažíme tak, aby zelenina ještě zůstala křupavá. Zlehka promícháváme.
 - 
                                2
Mezitím připravíme zálivku smícháním octa, 4 lžic oleje, soli a pepře.
 - 
                                3
Z lehce povařené zeleniny odstraníme koření a zeleninou naplníme kalamáry, které dobře uzavřeme párátkem. V pánvi rozehřejeme olej a naplněné kalamáry opečeme ze všech stran dozlatova, ale ne zbytečně dlouho. Na talíře rozložíme salát, kalámary a vše přelijeme zálivkou.