Špagety s mořskými plody
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 856 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 35 mg
 - Draslík 742.2 mg
 - Vláknina 7085 mg
 - Vitamín A 7085 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mořské plody dáme do hrnce se studenou osolenou vodou. Rajčata rozčtvrtíme, přitom odstraníme vnitřní semínka.
 - 
                                2
Česnek oloupeme a prolisujeme, necháme zesklovatět na oleji s nasekanou na jemno feferonkou. Přidáme mořské plody a pod pokličkou dusíme. Přidáme rajčata a mírně osolíme. Nahoru dáme nasekanou petrželkou a vaříme 2 minuty. Větší část mušlí vyjmeme z omáčky a dáme přikryté stranou. Uvaříme špagety „al dente", scedíme a krátce je dovaříme na pánvi s omáčkou z mušlí. Podáváme se zbylými mořskými plody.
 - 
                                3