Ragú s chřestem a krevetami
Suroviny
- 250 g Hrášek
 - 500 g Krevety tygří - loupané
 - 500 g Chřest zelený
 - 200 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 100 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Kerblík
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 161 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 151.3 mg
 - Draslík 274.5 mg
 - Vláknina 8014.5 mg
 - Vitamín A 8014.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 51.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jarní cibulku a česnek omyjeme a očistíme. Chřest také omyjeme a očistíme. Lusky hrášku omyjeme, očistíme a nakrájíme na proužky. Krevety omyjeme a očistíme.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme olivový olej a česnek a krevety na něm asi 3 minuty opékáme. Krevety vyndáme a odložíme stranou. Poté přidáme chřest, sladké lusky a cibulku a restujeme ještě dalších 5 minut. Přilijeme víno, 100 ml smetany a přidáme zpět krevety. Osolíme a opepříme a na mírném ohni necháme ještě 5 minut povařit.
 - 
                                3
Kerblík opláchneme a ze zbylé smetany, citronové šťávy, kerblíku a špetky soli uděláme ragú.