Bucatini s mušlemi a krevetami
Suroviny
- 500 g Krevety tygří - loupané
 - 5 g Sůl
 - 10 g Citronová kůra
 - 150 g Cibulka jarní
 - 30 g Koriandr čerstvý
 - 250 g Hřebenatka
 - 500 g Těstoviny Bucatini
 - 30 ml Olej olivový
 - 60 ml Citronová šťáva
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 polévková lžíce Olej sezamový
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 2 polévková lžíce Omáčka chilly
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
 - Sacharidy 101 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 814 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 96 g
 - Cholesterol 151.9 mg
 - Draslík 379.3 mg
 - Vláknina 3095 mg
 - Vitamín A 3095 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", scedíme je a vrátíme do hrnce.
 - 
                                2
Na oleji smažíme za stálého míchání při střední teplotě nakrájené jarní cibulky, nasekanou chilli papričku a krevety. Přidáme přepůlené hřebenatky a zprudka je smažíme 1-2 minuty. Směs odstavíme, vmícháme koriandr, citronovou šťávu, chilli omáčku a rybí omáčku.
 - 
                                3
Těstoviny pokapeme sezamovým olejem, potom přidáme směs s krevetami a lehce promícháme. Zdobíme hoblinkami citronové kůry.