Toasty se sezamovými semínky a vepřovým
Suroviny
- 250 g Vepřové maso pečené
 - 250 g Garnát obecný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 stroužek Česnek
 - 8 plátek Chléb pšeničný (bílý)
 - 1.5 dl Olej rostlinný
 - 3 polévková lžíce Sezam - semena
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 844 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 77 g
 - Sodík 660 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 258.8 mg
 - Draslík 234 mg
 - Vláknina 3229.8 mg
 - Vitamín A 3229.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mixéru dáme jarní cibulky, garnáty, vepřové maso, koriandr, česnek, vejce, rybí (nebo ústřicovou) omáčku, sůl a pepř. Mixujeme několik vteřin. Směs přendáme do mísy, potom rozetřeme na chléb. Odkrojíme kůrku a každý plátek rozřízneme na 4 trojúhelníky. Povrch posypeme sezamovými semínky.
 - 
                                2
Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme připravený chléb. Nejdříve stranu potřenou směsí cca 2 minuty, potom kousky otočíme na druhou stranu a smažíme minutu.
 - 
                                3
Hotové toasty podáváme ozdobené čerstvým koriandrem.