Toasty se sezamovými semínky a vepřovým

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřové maso pečené
  • 250 g Garnát obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 stroužek Česnek
  • 8 plátek Chléb pšeničný (bílý)
  • 1.5 dl Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 844 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 660 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 258.8 mg
  • Draslík 234 mg
  • Vláknina 3229.8 mg
  • Vitamín A 3229.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru dáme jarní cibulky, garnáty, vepřové maso, koriandr, česnek, vejce, rybí (nebo ústřicovou) omáčku, sůl a pepř. Mixujeme několik vteřin. Směs přendáme do mísy, potom rozetřeme na chléb. Odkrojíme kůrku a každý plátek rozřízneme na 4 trojúhelníky. Povrch posypeme sezamovými semínky.

  • 2

    Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme připravený chléb. Nejdříve stranu potřenou směsí cca 2 minuty, potom kousky otočíme na druhou stranu a smažíme minutu.

  • 3

    Hotové toasty podáváme ozdobené čerstvým koriandrem.

Komentáře k receptu