Pikantní slávky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 350 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Chilli paprička
  • 1200 g Mušle slávky
  • 80 g Koriandr čerstvý
  • 600 ml Vývar rybí
  • 20 ml Limetková šťáva
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1860 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 67.2 mg
  • Draslík 1196.9 mg
  • Vláknina 4154.7 mg
  • Vitamín A 4154.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.9 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pesto: lístky koriandru rozmixujeme spolu s olivovým olejem, česnekem a zelenou chilli papričkou. Podle chuti osolíme, opepříme a odložíme stranou.

  • 2

    Rozehřejeme olej, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, drcený česnek a 8 minut za občasného zamíchání zahříváme, až směs zhoustne. Přimícháme papriku, chilli koření a mletý kmín.

  • 3

    Vložíme mušle, 1 minutu je mícháme s ostrou kořeněnou směsí, potom přilijeme vývar. Hrnec zakryjeme poklicí a asi 12 minut mušle zvolna vaříme, než se otevřou; hrncem často třeseme. Odstraníme mušle, které se neotevřely.

  • 4

    Děrovanou naběračkou přemístíme mušle do vyhřáté mísy. Vývar přelijeme do menšího hrnce a vaříme, až se asi polovina vyvaří. Přidáme šťávu z limetky, dochutíme pepřem a solí a omáčkou přelijeme mušle.

Komentáře k receptu