Plodů moře směs

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 125 g Olihně
  • 125 g Cejn velký
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 0.5 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Klasy kukuřice mražené
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 0.35 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 151.6 mg
  • Draslík 126.3 mg
  • Vláknina 2852.5 mg
  • Vitamín A 2852.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme bílek, víno, Solamyl a směs pěti koření ve velké míse. Přidáme krevety, kroužky olihně, rybí plátky a promícháme, aby se vše obalilo. Plody moře vyjmeme, zbytek směsi uschováme.

  • 2

    Olej rozpálíme v předehřátém woku a směs plodů moře smažíme cca 3 minuty, poté je vyndáme a odložíme stranou.

  • 3

    Slijeme téměř všechen olej z woku, ponecháme jen přibližně jednu lžíci. Přidáme pokrájenou mrkev, papriku a kukuřici, 5 minut smažíme.

  • 4

    Do woku vrátíme plody moře a zbylou směs se Solamylem. Promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu