Aromatická rýže s mořskými plody

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Rýže Basmati
  • 225 g Krevety tygří - loupané
  • 500 g Treska aljašská
  • 60 g Klasy kukuřice mražené
  • 60 g Fazolky mražené
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kari pasta
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 339 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 105.3 mg
  • Draslík 612.1 mg
  • Vláknina 3823.2 mg
  • Vitamín A 3823.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži dáme do cedníku a propláchneme studenou vodou, potom ji necháme okapat.

  • 2

    Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, kari pastu, kmín, chilli, hřebíček, skořici a minutu smažíme. Přimícháme rýži a promícháme s omáčkou, aby se v ní obalila. Přidáme krevety, tresku, sůl a pepř. Promícháme a zalijeme vroucí vodou. Pod pokličkou dusíme 10 minut. Poté přidáme fazolky a kukuřici a pod pokličkou dusíme dalších 8 minut. Poté wok odstavíme a necháme 10 minut stranou.

  • 3

    Odkryjeme wok a rýži přendáme na servírovací misky. Pokapeme citronovou šťávou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu